Bali - Nusa Dua, Dreamland

Hajnali kelés, szörf Kuta Beachen. Semmi különös, a szörf nem volt annyira jó mint máskor, persze azért nem volt rossz (elvégre Balin szörfözöm :) ). Aztán reggeli a kis teraszomon, és indulás a svédekkel autós kirándulásra. Ők már kibérelték a kocsit, ami kiderült, hogy egy mikrobusz, úgyhogy deszkám is befért.

A pilóta neve: Gay (vagy Kay, de az előbbi viccesebb), ő mutatja meg nekünk az érdekes dolgokat dél felé. Először Nusa Dua-ba megyünk, ami a helyi luxusövezet, sorompóval lezárt terület, egy csomó kizárólag 5 csillagos szállodával, ahol a keresztszüleim is megszálltak, amikor itt jártak. Kimegyünk a partra, ami lélegzetelállító. (Közben a sofőrünk a kocsinál várakozik) A fotókon se néz ki rosszul a beach, de életben még sokkal szebb, igazi paradicsom.

Snorkelezni azonban nem lehet, zavaros a víz nagyon, úgyhogy továbbállunk egy helyre, ahol lehet hajót bérelni, elég sok alkudozás után ki is bérlünk egy tradicionális hajót, amit mindig is ki akartam próbálni! Juhuuuu! :)


A snorkel itt is szar sajnos, úgyhogy ezt az egészet buktuk. Ja nem, amikor mélyre leúsztam, akkor láttam szép halakat. Van az a jellegzetes fehér-sárga-fekete, na az annyira bátor, hogy evett a kezemből is :) Szóval nem volt teljesen nulla, de azért gáz volt.
Kicsit ideges vagyok, mert a nőci a „jók-e ma a körülmények” kérdésre dadog, majd azt kamázza, hogy nem tudja, hiszen ő az irodában ül. Ekkor kapcsolhattunk volna. Na mindegy.

A következő állomás mindenért kárpótol: Dreamland tényleg úgy néz ki, mit ha egy tündérmeséből került volna elő: A törésről visszanézve látszik, hogy a hatalmas sziklafalat csak a beach szakítja meg, két oldalt a függőleges sziklákat néhol dzsungelszerű növényzet növi be. Erre a területre épült az a sok-sok házikó, ami jellemzően lábakon áll, és valahogy kilóg a hegyoldalból, vagy annak tetején áll. Később még egy ködfátyol is leereszkedik a helyre - oylan, mintha a Gyűrűk Ura egyik mesebeli táján járnék. A víz türkiz színű, és teljesen lapos, azonban a törésen vannak bő két méteres, gyönyörű glassy hullámok, amik valahogy a semmiből tűnnek elő. Ez a legszebb beach ahol életemben voltam!! (pedig szerencsére már voltam néhányon. :) ) A fotókat nem is rakom ki, egyszerűen nem adják vissza a fílinget. Najó, a hullámokról végülis kirakhatok egy képet :)

Ja, és nem mellékesen életem legjobb meneteit futom itt: tudatosan kanyarodok fel a hullám tetejére, meg vissza, már-már cutback-nek nevezhető sebességgel. Kicsit olyan, mintha tudnék szörfözni :)

A szörf után Gay elvitt minket egy étterembe, ami nagyon szép volt, és hangulatos, és a teljes első Britney album lement, és lehetett kapni édes avokádó dzsúzt:

A többi képet itt találják.

1 megjegyzés:

  1. Vegre vege az uborka szezonnak!!!! Koszi a postot!!! Ez az avokados cucc nem semmi! Ilyet meg nem ittam, de szivesen kirpobalnam!!!!

    VálaszTörlés