Bali - hetedik nap - Kuta

Reggel szörf, délben szörf, este szörf. A második volt a legjobb, Padmán, megint életem legjobb menetét toltam: kb 50m-es, legalább 4-5-ször mentem fel –le, az utolsó gyakorlatilag frontside cutback volt. Ez az első trükk, amit meg tudok csinálni :) Este már persze nem ment olyan jól.
A beach visszafogott bejárata:

Azért tudtam amúgy Padmán szörfözni kétszer is, mert béreltem robogót szörftartóval! Juhuuu 5 napra 200.000 rúpia volt, azaz kevesebb mint 4.000 forint :) Erre még jött biztosítás, ennek a fele. Jól alkudtam, büszke voltam magamra. 350 ezer rúpiáról indult a faszi. Nagyon kemény egy ázsiai városban egy szörfdeszkával az oldaladon motorozni, de már kezdem megszokni. Megyek a többiek után szembe az egyirányú utcába, ügyesen, meg olyan sikátorokba, amikben néhol még két robogó sem fér el egymás mellett! :)

A robogóhoz kaptam király bukósisakot is. Baleset esetén nem sokat ér, de nagyon divatos darab:

Napközben voltam a svédekkel egy bevásárlóközpontban, beültünk egy szép helyre, aminek az volt a neve, hogy Celsius. Aztán nem volt már izgi, ezért inkább leléptem, és elmentem szörfözni. Meg vettem két napszemüt, mind a kettő EREDETI Ray Ban, és összesen fizettem értük 1700 forintot. Ebből az egyik volt 170. :)
Jaj tényleg még nem is mondtam, hogy minden reggel hogy néz ki: amikor fel tudok kelni (6 és 9 között valahol), lemegyek szörfözni, amíg még nem éget szénné a nap, aztán haza, csobbanás a medencében, és vagy tusolás, és reggeli a teraszon, vagy már eleve a medence mellé hozzák a reggelit, hogy ott egyem meg még frissibe. Hát ez kérem keleti kényelem! :)
Reggeliző hely:

Holnap hajnalban érkezik a másik blog: LucaJanó :) meg Felkai Peti. Remélem elmegyünk valami zsír helyre, mert a helyi beach azért nem az igazi.

Ja, és ugye elhatároztam, hogy naponta legalább kétszer szörfözök (ez kb. be is jött) meg egy masszázsra is elmegyek naponta. Na természetesen nem voltam egy masszázson se, de most pótolom, be vagyok írva este 8-ra egy „traditional Balinese massage”-ra. Kiváncsi vagyok, mit fognak kezdeni a hátamon levő tíz centis, kör alakú horzsolással :) Amúgy nem is bírom jól a masszázst, mindig ugrabugrálok, ha valaki százévente megpróbálkozik vele. Ráadásul egy óra! Nem fogom magam halálra unni?? Mondjuk egy Csend Napja után már nem félek semmi ilyesmitől :) De persze azért izgulok kicsit. Azért annyira nem. (De egy kicsit azért igen :) )

Holnap el kell hagynom a szállodát (Fat Yogi, nem is írtam még sokat róla), úgyhogy ha Petiék találnak valami jót, akkor oda megyek, ha nem, akkor megyek a szomszédba, ahova a svédek is mentek, miután itt már nem volt több hely. Utálok pakolni, szerintem el is sumákolom az esti összepakolást :) Meg utálom kifizetni az öt napi szállásomat is. Ami EGYMILLIÓÓÓÓÓ rúpia. Az kb. 190 AUD :)

Később

Na, túléltem :) Néha volt csak nehezen viselhető, teljesen profi volt, virágkosár volt az arcomba, ment a bali bazseva közben, minden. Jól ellazított, de azért ennél nagyobb zúzásra számítottam, meg hogy elmúlik minden bajom tőle. Valószínűleg az elvárásaim voltak mások, lehet hogy egy sport masszőrhöz kéne járnom, heti háromszor. Azért jó volt ez, megérte a 10 dollárt :) Megyek majd megint. (Persze nem mentem - a szerk.)
Nem tartom magam ultra konzervatívnak, de az egyszerhasználatos fekete bugyi még nekem is sok volt:

Hazafele olyan dugó volt a sikátorunkban, hogy az autók egymással szemben álltak, mind a két oldalról több is. Vidám látvány ez egy olyan utcában, ahol egy autó meg egy motoros csak bizonyos helyeken fér el egymás mellett :)

Váltottam pénzt is, a csávó egész ügyesen próbált átverni egy laza 200.000-rel. Megszámoltam, majd rinyált, hogy nincs váltópénze, én meg nézzem meg, hogy nekem van-e. Amíg én keresgéltem, a 8-ból elvett 2-t (nem nagy különbség :D ) aztán odarakta, hogy köszi. Én meg gyanítottam, hogy valami nem frankó, újból megszámoltam, és kiderült, hogy egy 25% hiányzik. Akkor még nyavalygott egy kicsit, de csak kiizzadta a pénzt. Utána meg persze ragaszkodott hogy fogjunk kezet, hogy minden oké, friend!
Érdekes módon Indonéziában a kézfogás nem a barátság, hanem az „átvertelek, de észrevetted” jele! :)

Mivel ma Kután voltam, ezért a korábbi Kuta album végén találhatjátok a friss fotókat. EXTRA! találtok vicces videót is a fotók között!

Ma két bónuszkép is van:
1. Itt a meki előtt nem bringatároló van:

2. Szörfből sosem elég:

1 megjegyzés: