Az meg már milyen...

...hogy megcsípett az ORROMON egy RÓZSASZÍN medúza!

Joci, sajna nincs róla fotó, ahogy a fekete pókról sincs. De az utóbbi szinte bizonyos, hogy Arachnia Negri Horribile volt!

1 megjegyzés:

  1. Hi Miköőly,

    a hétvégén nem sok bejegyzést készítettél, úgyogy kommentálom ezt :)
    Az ottani medúzáktól nem nagyon kell félni, (nem úgy, mint az ausztrál pókóktól :), arrafelé csak nagyon kicsi eséllyel kerülnek el halálos példányok. Az igazi Friends fan-ok pedig pontosan tudják, hogyan kell megszűntetni az ártalmatlanabb medúzák csípésével okozott fájdalmat: ammóniával. Az ugyanis reagál a mérgükkel, és semlegesíti azt. Ha nincs nálad egy hordónyi ammónia, akkor nem marad már hátra, mint az úgynevezett "POI" módszer: "pee on it" :)
    Persze, ha pont az orrodat csípte meg, és egy barátodat kéred meg, hogy segítsen, akkor a többi strandoló lehet, hogy furcsán fog nézni....

    Hogy legyen állatnév ebben a postban is: a világ legveszélyesebb medúzájáról kerestem gyorsan egy képet, hogy meg tudjam mondani a nevét :)

    Portuguese Man O'War néven fut, magyarul portugál gályának hívják. Onnan ismered fel (amellett, hogy meghaltál miután megcsípett), hogy a hátán/fején van egy levegővel teli lufi, ami segítségével a felszínen úszik, és vitorlázik.

    Tehát, ha egy medúza kiáll a vízből, akkor ne nagyon közelítsd meg....

    Mára többet nem segítek.

    Üdv
    Jocc

    VálaszTörlés