Orvosilag

Na a bal kezemen két ujjam tök jól működik napközben, amikor használom. A többi is. Ám az előbb említett kettő amikor nem használom, elkezd fájni ha megmozdítom. Ez akkor a legrosszabb, amikor felkelek, mert akkor ugye elég sokáig nem mozog, ekkor alig bírom kinyújtani.
Kérdés orvosilag:
1. Ez mi ez?
2. Micsinálok vele egy perc alatt, hogy azonnal megszűnjön?

Köszönettel veszem a sok okosságot előre is!

12 megjegyzés:

  1. először is no para.
    Ez a jelenség az ujj-rák.
    Nem kell izgulnod, már amennyiben erre két ujjadra nincs szükséged életed hátralévő részében. Annyi a teendőd, hogy a flexxel óvatosan eltávolítod a fájós részeket. Enyhe vérzés átmeneti idejig jelentkezhet, de ez viszonlag hamar eláll szorítókötés hatására. Ha ez nincs kéznél, 6 liternél több vért akkor sem fogsz veszíteni, tehát szintén nem kell izgulni.

    Kb most ennyire emlékszem azokból a könyvekből, amikből készültem a felvételire a SOTE-ra. Valamiért nem vettek fel, de nyilván azért, mert ŐK megakadályozták...

    VálaszTörlés
  2. Hát amelyik könyvben flex van, az csak jó és igaz Márklár lehet; (pontosvessző) tehát semmi kétség, ŐK állnak az ügy hátterében!

    VálaszTörlés
  3. Aggodalomra semmi ok, ez parkinzon kor tunete...

    VálaszTörlés
  4. Zsombi!
    6 l vért nem képes veszíteni a szerencsétlen, mert 5 van csak neki.

    VálaszTörlés
  5. Ádi!
    Hiszen te készülsz a vizsgáidra, csupa okos dolgot írsz ide föl mostanság.
    Csak így tovább és gratulálok!!!
    B.

    VálaszTörlés
  6. Ádibácsi,

    örülök, hogy rajta vagy a szeren, és kiszúrod az egyetlen hibát abban a tanácsban, amit adtam Miki barátunknak.

    De ha már szőrszálhasogatunk: én azt mondtam, hogy 6 liternél többet nem fog veszíteni. Ha 5 van neki, attól az én mondatom még teljesen igaz. 6nál többet nem is veszíthet.

    Úgyhogy most menj, és térdepelj kukoricán 5 órát. De kevesebbet mint 6-ot !

    Zsombi

    VálaszTörlés
  7. A betegség gyógyíthatatlan, viszont ha elalvás alőtt feldugod ezt a két ujjadat a seggedbe, a paraszimpatikus végbélmozgások nem engedik elgémberedni szegényeket. Ha tévedek, tényleg le kell vágni.

    VálaszTörlés
  8. Így tudhatod meg, hogy izületi gyulladásod van-e, vagy nincs-e: Hajlítsd be egyenként az ujjakat a proximális és a distalis interphalangealis ízületnél, a metacarpophalangealis ízületeket közben tartsd egyenesen. Normálisan az ujjbegyek a tenyeret elérik. A behajlítás látható duzzanat nélkül is lehet beszűkült. A proximális interphalangealis ízületek fénylő orsószerű duzzanata majdnem biztosan gyulladásos folyamatot jelez.
    Végezd el a önvizsgálatot, és tedd közzé az eredményt! De azért reméljük, mindössze annyiról van szó, hogy éjszakánként rendszerint elfekszed azt a két ujjadat :)

    VálaszTörlés
  9. Itt vér fog folyni, na de nem az én véééérem!

    VálaszTörlés
  10. Hát ez nagyon kedves D'Oro! :) De honnan tudod, hogy pont az én vérem folyna?

    VálaszTörlés
  11. Segitek! Nem az övé folyna. :)

    VálaszTörlés